DSC 0202

 

Το OPERATIONAL KRAV MAGA (Ισραηλινή επιχειρησιακή μάχη σώμα με σώμα) είναι μια εκπαίδευση που έχει ως στόχο ώστε να μπορέσει ο ασκούμενος να «επιβιώσει» στο πραγματικό κόσμο όπου και ζει καθημερινά.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν, την ενασχόληση τους με τις Πολεμικές Τέχνες  ώστε να μάθουν να αμύνονται στον δρόμο όταν και όπου χρειαστεί. Λίγοι είναι εκείνοι που το κάνουν για πάρουν μέρος σε αθλητικούς αγώνες ή να μάθουν την τέχνη και την κουλτούρα που την περιβάλει. Οι διάφοροι δάσκαλοι πολεμικών και προπονητές μαχητικών αθλημάτων πλασάρουν μια ψευδαίσθηση ότι οι ενδιαφερόμενοι ακολουθώντας τους θα είναι ικανοί αμυνθούν στον δρόμο. Υπάρχουν βεβαία και οι άλλοι όπου παρουσιάζουν ένα «σύστημα μάχης» προσαρμοσμένο στις δίκες τους ικανότητες και αναπτυγμένο σε θεωρητική βάση. Αυτοί πάλι οι κύριοι δημιουργούν την ψευδαίσθηση στους ενδιαφερομένους ότι έχουν αναπτύξει κάτι δικό τους, χωρίς να τους λένε την αλήθεια ότι πήραν κομμάτια από αλλά συστήματα. Αλλοι πάλι παρουσιάζονται ως εκπαιδευτές ενός συστήματος χωρίς να έχουν την παραμικρή ΙΔΕΑ αυτού..

 

 

Βάσει τον παραπάνω σκέψεων αναρωτιέμαι μερικές φορές:

1. Τι γίνεται με τον πραγματικό κόσμο ?

2. Αυτή η εκπαίδευση πραγματικά θα βοηθήσει στο δρόμο?

3. Τι απέγινε η πραγματική φιλοσοφία του Ισραηλινού Krav Maga που έχει ως στόχο μόνο την επιβίωση?

 

 

 

Οι αστυνομικοί και τα διάφορα άτομα που εργάζονται στο ιδιωτικό τομέα τις ασφάλειας (στατικοί φυλακές, σωματοφύλακες, ένοπλοι φρουροί πλοίων κτλ.) αγωνίζονται με στόχο να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να επιβιώσουν, όχι στο ρινγκ, αλλά στους δρόμους των μεγαλουπόλεων και στο εξωτερικό σε ακραίο περιβάλλον. Οι αντίπαλοί τους δεν είναι μπόξερ και παλαιστές, αλλά δολοφόνοι , μεθυσμένοι, κακοποιοί και βομβιστές αυτοκτονίας. Αυτά τα άτομα καλούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και πρέπει να έχουν την σωστή νοοτροπία αλλά και γνώση. Για να γίνει κάποιος δεκτός στην Ελλάδα στον τομέα τις ασφάλειας ή στην αστυνομία δεν χρειάζεται να έχει υπηρετήσει σε μάχιμη στρατιωτική μονάδα του στρατού μιας και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν εμπειρία πολέμου. Πολλοί από αυτούς έχουν υπηρέτηση στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά παρόλο αυτό δεν έχουν εμπλακεί ως στρατιώτες σε πόλεμο, πάρα μόνο σε ειρηνικές αποστολές. Έτσι, αυτά τα παιδιά ήταν στο στρατό για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει τον θάνατο πριν, ίσως μόνο σε μία ή δύο περιπτώσεις. Δεν έχουν δει φίλους τους πεθαίνουν πάνω στην μάχη, σε μια ένοπλη συμπλοκή στον δρόμο ή σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Για όλους τους παραπάνω λόγους βλέπουμε την σύγχυση που υπάρχει στον τομέα τις εκπαίδευσης γενικός και ειδικός στην μάχη σώμα με σώμα. Είναι απολυτός λογικό κάποιος να μην δίνει σημασία στην μάχη σώμα με σώμα, γιατί δεν έχει αισθανθεί απόλυτα τον κίνδυνο κατά την εκτέλεση της εργασίας του.

 

 

Για αυτό το OPERATIONAL KRAV MAGA (Ισραηλινή επιχειρησιακή μάχη σώμα με σώμα) δίνει την λύση σε αυτά τα επιχειρησιακά θέματα με την έντονη εκπαίδευση την σωστή νοοτροπία.

 

 

Αναπτύσσουμε τις ανθρώπινες ιδιότητες που χρειάζονται, αυτές περιλαμβάνουν:

Τεχνική

Ευαισθητοποίηση

Krav Maga profiling

Πειθαρχία

Επιθετικότητα

Ικανότητα να αυτοσχεδιάζουν

Να προσαρμόζονται και να επιβιώσουν

 

 

Ο επαγγελματίας θα πρέπει να έχει:

1. Τεχνική

2. Πειθαρχία

3. Επιθετικότητα

 

 

Αυτά τα τρία κριτήρια είναι που συνθέτουν έναν μάχιμο και γνώστη του  OPERATIONAL KRAV MAGA στο δρόμο. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την τεχνική εκπαίδευση της Αστυνομίας το οποίο είναι προφανώς σημαντικό, γιατί η πειθαρχία των αστυνομικών και οι κανονισμοί που πρέπει να ακολουθούν καθημερινά τους φέρνει στα ψυχικά και στα σωματικά όρια ώστε να είναι μόνιμα αποτελεσματικοί στην μάχη κατά του εγκλήματος.

 

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ελεγχόμενη επιθετικότητα είναι ζωτικής σημασίας στο επάγγελμα αυτό.

 

Find us on 

Our Blog

 On twitter

Twitter Logo Hd Png 03

.
.