ΟΚΜςς

 

'' Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ''

 

TO OPERATIONAL KRAV MAGA FOR KIDS

Το επίκεντρο της προπόνησης κατά του εκφοβισμού του τμήματος Οperational Krav Maga του OKM Ελλάδα , για τα παιδιά είναι η ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, η ανάπτυξη του χαρακτήρα και η αυτοάμυνα. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας.

Από τη στιγμή που τα παιδιά θα γίνουν μέλος της οικογένειας μας, θα ενταχθούν σε μια κοινότητα που εργάζεται μαζί προς τη βελτίωση τις σωματικής δύναμης, της αντοχής, την καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση, μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία, ικανότητα στην αυτοάμυνα και το σημαντικότερο είναι η αύξηση τις αυτοπεποίθησης. Για εμάς το Επιχειρησιακό Krav Maga, η πρακτική στην αυτοάμυνα σημαίνει ο σεβασμός προς στον συνάνθρωπο μας, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Θέλουμε τα παιδιά να αναπτύξουν τον χαρακτήρα καθώς και την φυσική τους κατάσταση. Μέσα από τα μαθήματα θα μάθουν να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις ώστε να αποφύγουν την σύγκρουση, όταν αυτό είναι δυνατόν ...

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θεωρούμε τα παιδιά ως ειδική κατηγορία είναι η έλλειψη εμπειρίας τους, η μικρή τους σωματική διάπλαση, η ανατομία τους και ο ευαίσθητος ψυχικός τους κόσμος.

 

ΑΠΕΙΛΕΣ:

Μπορούμε να κατατάξουμε τις απειλές τις οποίες είναι πιθανόν να κληθεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί σε τρεις κατηγορίες:

1. Κινδύνους από το περιβάλλον τους.

2. Κινδύνους κατά της ζωής τους από ενήλικες.

3. Αντιμετώπιση ενδοσχολικών απειλών, επιθέσεων ή καυγάδων με συμμαθητές τους ή άλλα παιδιά.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ

Στη δεκαετία του 1990, όταν ο τότε πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν, πληροφορήθηκε ότι κακοποιά στοιχεία σχεδίαζαν να επιτεθούν σε παιδιά στα σχολεία, ζήτησε από τους επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας «να δώσουν στα παιδιά ραβδιά». «Αλλά, αν δώσουμε στα παιδιά ραβδιά οι δάσκαλοι θα φύγουν τρέχοντας », απάντησαν οι υπεύθυνοι,« μάλλον είναι καλύτερα να διδάξουμε στα παιδιά αυτοάμυνα ».

 

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τότε, ο Δήμαρχος τους Τελ Αβίβ αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη διδασκαλία της αυτοάμυνας στα παιδιά, το οποίο σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία πολύ καλή μέθοδο μείωσης της ενδοσχολικής βίας αλλά και εκπαίδευσης των παιδιών στην προσπάθειά τους να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι!

 

ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:

1. ΚΙΝΑ

2. ΡΩΣΙΑ

3. ΚΟΡΕΑ

4. IΑΠΩΝΙΑ

Find us on 

Our Blog

 On twitter

Twitter Logo Hd Png 03

.
.